Ιδιωτικά Πολυιατρεία ΕΛΠΙΣ

SPINNER_LOADING_ALT

Τηλέφωνο:
24210 36 090

ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΤΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΚΑΙ ΜΑΙΩΝ

Τρίτη 12 Μαΐου 2020
ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΤΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΚΑΙ ΜΑΙΩΝ

Ο Παγκόσμιος  Οργανισμός  Υγείας  όρισε το 2020 ως διεθνές έτος νοσηλευτών και μαιών  και τη 12η Μαΐου διεθνή ημέρα νοσηλευτών  λόγω της  γέννησης  της  Florence Nightingale τη 12η Μαΐου 1820, μιας βρετανίδας  πρωτοπόρου της σύγχρονης  νοσηλευτικής, με σημαντικό έργο κοινωνικής αναμόρφωσης.

Οι νοσηλευτές αποτελούν το βασικό πυλώνα  στήριξης κάθε συστήματος υγείας. Είναι επιστήμονες εγνωσμένης αξίας, με εξειδικευμένες  γνώσεις και υψηλού επιπέδου τεχνικής κατάρτισης.Βρίσκονται πλάι στον ασθενή, παρέχοντας του την κατάλληλη φροντίδα και την ανακούφιση του σωματικού και ψυχικού του πόνου.

 Η πανδημία της νόσου COVID-19 αποτέλεσε την αφορμή για να στραφεί η κοινή γνώμη προς τους ιατρούς και τους νοσηλευτές και να τους αναγάγει σε σύγχρονους  ήρωες, οι οποίοι παραμερίζοντας τους προσωπικούς τους φόβους, παρέχουν αγόγγυστα τις υπηρεσίες τους στους ασθενείς.

Εμείς στην Κλινική Ελπίς, διαχρονικά αντιλαμβανόμαστε την τεράστια συμβολή του νοσηλευτικού μας προσωπικού στη θεραπεία των ασθενών. Αναγνωρίζουμε ότι το λειτούργημα τους, τους στερεί σαββατοκύριακα, αργίες.γιορτές και οικογενειακές στιγμές .Γι αυτό, το λόγο προσπαθούμε να υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες, έτσι ώστε να επιτελούν το λειτούργημα τους  απρόσκοπτα και σε ένα ευχάριστο περιβάλλον.

Τους ευχαριστούμε για τη συνεισφορά τους και τους ευχόμαστε καλή δύναμη στο δύσκολο τους έργο.

ΥΓ.Στη φωτογραφία του άρθρου, θα θέλαμε να παρευρίσκεται το σύνολο του νοσηλευτικού μας προσωπικού, ωστόσο λόγω των ειδικών συνθηκών αυτής της εποχής ήταν αδύνατο.