Ιδιωτικά Πολυιατρεία ΕΛΠΙΣ

SPINNER_LOADING_ALT

Τηλέφωνο:
24210 36 090

14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ- ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019
14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ- ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ

O Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει καθιερώσει την ημέρα αυτή ως Παγκόσμια Ημέρα για τον Διαβήτη για να δείξει τη σοβαρότητα της πάθησης αυτής για την ανθρώπινη υγεία.

200 εκατομμύρια άνθρωποι πάσχουν από Διαβήτη παγκοσμίως και ο αριθμός συνεχώς αυξάνεται.

Είναι νόσημα του μεταβολισμού, ξεκινάει από τη συγκέντρωση σακχάρου στο αίμα και εξελίσσεται σε θανατηφόρο απειλή διότι καταστρέφει τα αιμοφόρα αγγεία σε σημαντικά όργανα όπως:

    Καρδιά. Ο Διαβήτης οδηγεί σε έμφραγμα μυοκαρδίου.
    Εγκέφαλος. Οι πάσχοντες από Διαβήτη είναι ευάλωτοι σε εγκεφαλικά επεισόδια.
    Νεφρά. Εμφανίζονται μη αναστρέψιμες βλάβες στη νεφρική λειτουργία.
    Μάτια. Η διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια και ο καταρράκτης είναι συχνές σε όσους  επί χρόνια έχουν Διαβήτη.
    Νευροπάθεια και αγγειοπάθεια των άκρων, ιδίως των ποδιών, είναι επικίνδυνες επιπλοκές της νόσου, ακόμα και για γάγγραινα.


Αξίζει να ανιχνεύσει κανείς εγκαίρως το πρόβλημα του Διαβήτη για να προλάβουμε τις καταστρεπτικές για την υγεία μας συνέπειες. Τα συμπτώματα του καθυστερούν να εμφανιστούν, όχι όμως και οι βλάβες που φέρνει.

Σε κάθε ηλικία μπορεί να εμφανιστεί Διαβήτης, υπάρχει παιδικός, νεανικός αλλά και Διαβήτης ενηλίκων με παχυσαρκία.  Αξίζει επίσης να μάθει ένας διαβητικός πως να τον αντιμετωπίσει.


Σας προσκαλούμε στα Ιδιωτικά Πολυϊατρεία ΕΛΠΙΣ, οδός Καρτάλη 119 για δωρεάν έλεγχο σακχάρου αυτή την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου (08:30 – 10:00) , παγκόσμια ημέρα για τον Σακχαρώδη Διαβήτη.

Τα Ιδιωτικά Πολυϊατρεία ΕΛΠΙΣ λειτουργούν από Δευτέρα έως και Σάββατο από τις 09:00 έως τις 21:00, ενώ αυτή την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου στις στις 20:00 θα γίνουν τα επίσημα εγκαίνια στα οποία σας καλούμε για να γνωρίσετε τα Πολυϊατρεία και τις υπηρεσίες που μπορούν να σας παρέχουν.


Γεώργιος Λύκας

Γενικός Ιατρός – Επιστημονικός Συνεργάτης των Ιδιωτικών Πολυϊατρείων «ΕΛΠΙΣ»